Manager Productie

Thank you for applying, a confirm e-mail has been sent to your inbox.By clicking send you are agreeing to the Terms and Conditions.

Ventilex is opgericht in 1965 en heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd in de niche-markten van industriële drogers en luchtontvochtigers. In deze markten mag Ventilex zich mondiaal tot de top-5 rekenen. De belangrijkste klanten zijn te vinden in de voedingsmiddelen-, mineralen- en chemische procesindustrie. 

Alle systemen worden geconfigureerd en geproduceerd op basis van klant specifieke eisen. De droogoplossing bepaalt Ventilex in haar eigen testing faciliteit (pilot fabriek). Bij Ventilex wordt gewerkt in zelfstandige teams, waarbij het team verantwoording neemt voor een deel van het proces. Kernwoorden hierbij zijn: samenwerken, continu verbeteren en streven naar first-time-right. De organisatie bestaat uit in totaal 80 fte.   

Voor deze ontwikkelende en groeiende onderneming zijn we op zoek naar een 

 

MANAGER PRODUCTIE 

verbindend - QRM-strategie - 30 fte.   

 

Functieomschrijving 

Als manager productie bij Ventilex stuur je op coachende wijze de twee productiehallen, assemblage afdeling en spuiterij aan. Tevens stuur je toeleveranciers die op de werkvloer komen aan. Per jaar wordt er gewerkt aan ongeveer 100 projecten. Bij Ventilex wordt gewerkt met zelfstandige teams waarbinnen in koppels of individueel gewerkt wordt aan de productie van installaties van ‘A tot Z’. Medewerkers lassen, buigen, knippen, zagen en monteren zelf tot aan overdracht naar de spuiterij of assemblage. Binnen teams wordt crosstraining gestimuleerd. Er wordt gewerkt volgens de QRM-strategie (Quick Response Manufacturing) waarbij het bedrijfsresultaat wordt geoptimaliseerd door het wegnemen van ‘non-touch’ time. Hierdoor neemt de flow toe en de WIP (Work in Progress) af. 

De Coaching Kata is een belangrijke coaching stijl waarmee je werkt. Samen met de directeur initieer je visie en nieuwe plannen voor de organisatie. Jij zet de lijnen uit en  maakt vervolgens de medewerkers verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoerende taken. Je laat medewerkers, door het stellen van vijf coachingvragen, zelf nadenken waardoor zij steeds beter worden in het verbeteren (PDCA), wat bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Hierdoor creëer je gedragenheid en hebben medewerkers veel vrijheid in de uitvoering van hun werk, het nemen van initiatief en het meedenken in de ontwikkeling van de organisatie.  

Je bent zo’n 50% van de werktijd aanwezig op de werkvloer. Je bent regelmatig aanwezig bij de dagstarten van de medewerkers waarbij je ook hier de medewerkers zelf laat nadenken over het beste verloop van de werkdag. Je loopt rond en coacht de medewerkers (coaching Kata), neemt hen mee in de visie en strategie van Ventilex en spreekt hen, zo nodig, aan op gedrag, acties of productiviteit.   

Je zorgt voor logische werkvolgordes en optimale aansluiting van processen op elkaar. Je bent verantwoordelijk voor de meest optimale inrichting van de werkvloer voorbereidend op komende opdrachten en borgt orde en netheid, ARBO en veiligheid. Daarnaast zet je indien nodig uitzendkrachten in of neem je nieuw personeel aan afhankelijk van de groei van het bedrijf. Andere belangrijke onderwerpen waar je mee te maken hebt zijn lean manufacturing, 5S en 8D Reports. Ook begeleid je certificeringstrajecten en ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan de gebouwen en installaties. Ventilex beschikt over goede productiefaciliteiten en heeft veel technieken, zoals natlakken, passiveren, beitsen en een fiber laser, zelf in huis. 

 

Functie-eisen 

Je hebt een gedegen opleidingsachtergrond en aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je ervaring in een leidinggevende rol in een technische omgeving. Ervaring met QRM is een pre.  

 

Persoonskenmerken 

Je bent een stevige en energieke persoonlijkheid en een peoplemanager pur sang. Je bent analytisch, cijfermatig en organisatorisch sterk onderlegd en hebt een procesmatige en structurerende manier van denken en werken. Je houdt van korte lijnen, bent proactief en daadkrachtig. Je houdt ervan te zoeken naar verbeteringen op technisch en organisatorisch gebied en neemt initiatief in het implementeren hiervan. Op technisch gebied ben je voldoende onderlegd en ervaren om met ervaren vakmensen te communiceren. Je begrijpt hoe processen verlopen en wat de consequenties zijn wanneer hierin wijzigingen worden doorgevoerd. Je weet door je enthousiasme en persoonlijke aanpak een inspirerende, motiverende en verbindende rol te vervullen binnen de organisatie. Als manager ben je erop gericht het beste uit de medewerkers te halen. Op coachende wijze leer je hen zelfstandig te werken en oplossingsgericht te denken.  

Je staat achter de visie van Ventilex zoals hiervoor beschreven en gaat graag de uitdaging aan deze verder te ontwikkelen en te bouwen aan de organisatie. Ook sta je achter de QRM-strategie en De Verbeter en Coaching Kata.   

 

Interesse? 

Het volledige werving- en selectietraject wordt verzorgd door Métier. 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk via de site www.metier.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Ingobert Veen.  

Top